2017. április 25., kedd

FIRST COMES TIA, THAN COMES STROKE #StrokeEurope - először jelentkeznek a TIA tünetek, azután következik be a stroke



FIRST COMES TIA, THAN COMES STROKE #StrokeEurope - először jelentkeznek a TIA tünetek, azután következik be a stroke


"Knowing the symptoms of stroke would help me recognize the TIA (so called mini-stroke) and perhaps prevent my stroke. "
"Ha felismerem a TIA tüneteit (így nevezik a mini-stroke-t) talán megelőzhettem volna a stroke-t."
Transient ischemic attack or TIA occurs when the blood flow to part of the brain stops for a short period of time. The symptoms of TIA are stroke-like and appear and last one hour before disappearing. While TIA generally does not cause permanent brain damage, it is a serious warning sign that a stroke may happen in the future and it should not be ignored. 40% of people who have TIA have an actual stroke, and nearly half of strokes occur within the first few days after TIA occurs.
 TIA -ról beszélünk, amikor a véráram az agy egy részében egy rövid ideig elakad. A tünetek egy óra hosszat, vagy még kevesebb ideig tarthatnak. Mivel a TIA még önmagában nem okoz agyi károsodást, nagyon kell a jelekre figyelni, mert  a stroke nagy valószínűséggel bekövetkezhet a közeljövőben. Ez nagyon komoly figyelmeztető jel és nem hagyhatjuk figyelmen kívül  hogy a 40%-ban jelentkezett a TIA a stroke előtt és a stroke valóban bekövetkezett néhány nappal a TIA tünetek után az esetek majdnem felénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése