2017. május 3., szerda

Az afazia nem kizárólag nyelvi fogyatékosság



Aphasia may not solely be a language disorder, study shows

Az afazia nem kizárólag nyelvi fogyatékosság mutat rá a tanulmány melyet a SAFE (Stroke Alliance For Europe) kommunikál  Edition of Frontiers in Human Neuroscience.
Aphasia is a communication disorder caused by damage to parts of the brain that control language, according to the American Speech-Language-Hearing Association. The most common cause of aphasia is stroke. Patients diagnosed with aphasia can have difficulty speaking and understanding spoken words as well as difficulty reading and writing.
Az afázia, mint kommunikációs rendellenesség az agy azon részének a károsodása, mely a beszédünket kontrollálja- az American Speech-Language-Hearing Association szerint. Az afazia főként a stroke következménye. Azoknak a pácienseknek, akiket afáziával diagnosztizáltak nemcsak a beszéd és a megértés terén voltak nehézségeik, hanem az írással és az olvasással is.
Aphasia is considered to be strictly a language deficit, but as a field we are starting to embrace the notion that language is not distinct from other functions, and that it is really integrated with many other functions,” Sandberg said.- therefore require additional intervention programs to ensure patients’ full recovery.
"Az afazia szigorúan véve a beszéd fogyatékossága, de az az agyterület mely a beszéd funkciót foglalja magába nem egy elzárt terület az agyban, együtt működik a többi funkcionális agyterülettel." állapítja meg Sandberg professzor - ezért szükséges további programok bevonása a sérült személyek teljes gyógyulásához..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése